Pentru a obţine în primăvară legume timpurii, aşa-zise trufandale, se însămânţează din toamnă, în jurul datei de 20 octombrie. După venirea îngheţului la sol nu se mai pot face însămânţări. Sunt
"Io, Adi, cel mai mare Gheorghe din neamul neaoş ce purtă numele de <<-escu>>, care tare-mi plăcu dă mă dădui măduvă dă os domnesc şi scoborâtor mai pă dă lăturea arborelui ginecologic
În condiţiile în care nu există suficiente cantităţi de fân pentru furajarea animalelor pe timpul iernii, însilozarea unor cantităţi de nutreţuri devine o problemă de actualitate, care oferă o
Târlirea este o metodă veche de fertilizare practicată de crescătorii de ovine pentru îngrăşarea terenurilor ocupate cu iarbă, pomi şi arabil. Târlirea de toamnă este superioară celei de primăvară
Cerealele de toamnă - grâul, orzul şi secara - continuă să aibă o importanţă deosebită prin faptul că se folosesc la panificaţie şi în furajarea animalelor (grâul şi secara), iar orzul este un
Cultivarea cerealelor de toamnă trebuie pregătită din timp, în cursul lunii septembrie, pentru ca semănatul să nu se prelungească prea mult, să poată fi încheiat cel târziu la 25 octombrie, pentru
Pe numele adevărat Vasili Ştefan, născut în 1895 - după unii, pe Canalul Cravia, în Carcaliu, din Balta Brăilei, după ultimele cercetări la Baldovineşti (Brăila) - împuşcat şi decedat în 4 iunie
Cultivarea grâului, orzului, secarei de toamnă şi a ovăzului devine din ce în ce mai necesară în zona premontană, pentru faptul că prezintă unele avantaje deloc de neglijat: - deşi se pot procura
Recoltarea se face în momentul când nucile încep să cadă, prin scuturare, în 2-3 reprize. Bătaia cu prăjina nu este indicată. Nucile căzute din pom cu coaja verde se lasă 3-4 zile în grămezi
De ani de zile, crescătorii de oi au stabilit jumătatea lunii septembrie ca moment pentru coborârea turmelor, fiindcă la munte, toamna se face simţită prin înăsprirea condiţiilor meteorelogice şi