COLŢUL FERMIERULUI - Nutreţuri combinate produse în gospodărie

 

Folosirea nutreţurilor combinate în creşterea animalelor este foarte avantajoasă, deoarece se obţin producţii mari de lapte, carne, ouă. La toate speciile de animale, inclusiv păsări, se

Pin It

COLŢUL FERMIERULUI - Bucătăria furajeră

Prin administrarea furajelor la animale într-un anume grad de prelucrare se obţin unele avantaje: eforturile de masticaţie şi digerare sunt mai mici, animalele consumă bine furajele, rămân resturi

Pin It

Regele Decebal - eroul legendar al dacilor

Motto: "La Sarmizegetusa stă mândrul Decebal"...

Numele Decebal este de origine traco-dacă, fiind compus din „dece” şi „balus”. „Dece” însemna vrednic de stimă, respectat şi se mai găseşte în numele

Pin It

Ion Rîmaru, cel mai renumit criminal în serie din România!

Acest declasat care a îngrozit Bucureştiul de acum aproape jumătate de secol nu este pe primul loc al topului criminalilor români, dar este, probabil, cel mai cunoscut dintre ei. Explicabil, într-o

Pin It

Fascinanta lume a Arhipelagului Galapagos

Cu 3-6 milioane de ani în urmă, vulcanii submarini aflati la 700 km vest de Ecuator au erupt, provocând ridicarea de pe fundul Oceanului Pacific a unor mari cratere. Din ploile de cenuşă vulcanică şi

Pin It

Colţul Fermierului - Pritocul vinului

Pritocul sau tragerea de pe drojdii este o lucrare inevitabilă în fluxul tehnologic de obţinere a unui vin de calitate. Separarea vinului de drojdii se face atunci când fermentaţia principală s-a

Pin It

Colţul Fermierului - Lucrări la începutul iernii

La intrarea în iarnă se pot finaliza lucrările rămase restante din timpul toamnei şi se pot începe unele lucrări specifice sezonului rece sau din cele ce urmează să fie efectuate în primăvară. În

Pin It

"Văduva Neagră" - liderul ucigaşilor sadici

Despre femeia care ocupă primul loc în acest top ale celor mai sadici asasini în serie de origine română, nu se mai ştiu în prezent prea multe lucrurile. Se reţine însă faptul că majoritatea faptelor

Pin It

Colţul Fermierului - Făina de lucernă

Făina obţinută prin măcinarea fânului de lucernă este un nutreţ valoros, care permite economisirea furajelor concentrate şi creşterea însemnată a producţiilor animaliere. Este indicat pentru măcinat

Pin It

COLŢUL FERMIERULUI - Pregătirea animalelor pentru iernat

În funcţie de începerea şi terminarea iernii, perioada de stabulaţie poate dura 150-170 zile pentru ovine şi 180-200 zile pentru taurine şi cabaline. Pentru buna desfăşurare a acestei perioade -

Pin It