Colţul Fermierului - Făina de lucernă

Făina obţinută prin măcinarea fânului de lucernă este un nutreţ valoros, care permite economisirea furajelor concentrate şi creşterea însemnată a producţiilor animaliere. Este indicat pentru măcinat

Pin It

COLŢUL FERMIERULUI - Pregătirea animalelor pentru iernat

În funcţie de începerea şi terminarea iernii, perioada de stabulaţie poate dura 150-170 zile pentru ovine şi 180-200 zile pentru taurine şi cabaline. Pentru buna desfăşurare a acestei perioade -

Pin It

Suntem în rândul lumii: avem şi noi ucigaşi în serie!

Amatorii de senzaţii tari sunt mari consumatori de romane şi de filme cu declasaţi care ucid pentru a-şi satisface nevoia de sânge. În "iepoca de aur", când comuniştii se scremeau să conceapă omul

Pin It

Destinaţii de vacanţă de-a dreptul fascinante: Mănăstirea Santa Maria dell'Isola, din Tropea-Italia!

Dacă doriţi să evadaţi într-un loc secret de o frumuseţe rară, nu mai ezitaţi şi puneţi cap compas pe destinaţia Tropea. Acolo, sus, pe un promontoriu stâncos de pe coasta uluitoare a Mării Tireniene

Pin It

Curiozităţi din lumea noastră (XXVIII)

Trăim într-o lume în care multe lucruri ne scapă. Şi poate tocmai de aceea suntem tentaţi să tratăm lucrurile de acest gen drept curiozităţi. În cele ce urmează, vă vom da câteva exemple

Pin It

COLŢUL FERMIERULUI - Lichidarea vegetaţiei nefolositoare

Capacitatea de producţie a unor terenuri agricole este mult diminuată prin prezenţa unor plante, de regulă lemnoase, care cresc spontan, se răspândesc uşor şi pot alcătui porţiuni întinse de arborete

Pin It

COLŢUL FERMIERULUI - Protejarea pomilor împotriva rozătoarelor

Pe timpul iernii, tulpinile pomilor tineri pot fi roase de unele animale sălbatice - iepuri, căprioare, şobolani - dar şi de unele animale domestice - capre, oi, porci, gâşte. Mai periculoşi sunt

Pin It

Piteştiul - exil forţat pentru "Leul Nordului", suedezul Carol al XII-lea

Motto: "Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se". (Nicolae Iorga)

La 1 decembrie 2018 se vor împlini 300 de ani de la moartea prematură a regelui suedez Carol al XII-lea

Pin It

Colţul Fermierului - Îngrijirea vinului după fermentare

Prima fază de fermentare - cea zgomotoasă, în care vinul "borboloseşte" - durează 8, 10 sau 12 zile, în funcţie de temperatura mediului şi conţinutul mustului în zahăr. Pe vreme călduroasă şi la un

Pin It

Colţul Fermierului - Lucrări la sfârşitul toamnei

În ultima parte a toamnei se efectuează unele lucrări rămase în urmă, precum şi altele curente, de sezon:

- terminarea recoltării fructelor - dacă eventual mai sunt nerecoltate - dar şi a

Pin It