Reţete culinare tradiţionale - Supă de roşii

Alimente şi cantităţi necesare pentru 6 porţii: roşii - 1 kg; ceapă - 0,200 kg; pătrunjel rădăcină - 0,100 kg; pătrunjel frunze - 0,030 kg; făină - 0,040 kg; zahăr - 0,005 kg; sare - 0,030 kg; ardei gras - 0,100 kg; morcovi - 0,100 kg; untdelemn - 0,060 l; smântână - 0,060 kg; piper - 0,002 kg.

Mod de preparare: Se spală roşiile şi zarzavatul şi se pun la fiert în 2 l de apă rece cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară şi se dau prin sită. Se trage făina în untdelemnul încins, se stinge cu supă, după care se adaugă ardeiul gras tăiat fideluţă. Se amestecă bine compoziţia, după care se pune la foc mic, timp de 20 minute, timp în care se adaugă zahărul, sarea şi piperul - după gust. După ce se dă în câteva clocote, se ia de pe foc şi se poate servi caldă sau rece, cu smântâna deasupra. Poftă bună!

Ţi-a plăcut articolul? Atunci distribuie-l şi către prietenii şi partenerii tăi! Îţi mulţumim!