Amenzi de 11.200 lei pentru utilaje şi ustensile neigienizate

În cursul lunii februarie, direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.366 controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie; a altor produse alimentare; a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, seminţe şi legume-fructe. Verificările au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 120 amenzi, în valoare totală de 563.400 lei. Cele mai mari au fost date în judeţele Sibiu (101.200 lei), Gorj (70.000 lei) şi Bistriţa-Năsăud (67.000 lei). În Argeş au fost date sancţiuni în valoare de 11.200 lei pentru personalul lucrător găsit fără echipament de protecţie corespunzător, utilaje şi ustensile neigienizate. La polul opus, cele mai mici amenzi au fost date la unităţi din judeţele Satu-Mare (600 lei), Arad (2.000 lei), Covasna (2.000 lei), Vâlcea (2.200 lei), Braşov (2.600 lei) şi Bucureşti (3.000 lei).
În cadrul inspecţiilor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de Supraveghere şi Control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Ţi-a plăcut articolul? Atunci distribuie-l şi către prietenii şi partenerii tăi! Îţi mulţumim!

Pin It