Uniunea Europeană dublează preţul cărnii în România!

Taxele pe fiecare sută de grame de carne, dezbătute recent în Parlamentul European, ar putea duce la dublarea preţurilor cerute în prezent în ţara noastră, atât pentru carnea de vită, cât şi pentru cea de porc sau pasăre. Membrii Parlamentului European dezbat propunerea lansată de True Animal Protein Price Coalition de introducere a unor taxe uriaşe pentru fiecare sută de grame de carne (vită, porc sau pui), propunere susţinută de mai mulţi eurodeputaţi din partea partidelor ecologiste şi de S&D. Propunerea vizează introducerea din anul 2022 a unui sistem de impozitare a cărnii, statelor membre UE recomandându-li-se să stabilească o taxă pentru sustenabilitate. Propunerea de taxare este de: 0,47 euro la 100 grame pentru carne de vită, 0,36 euro la 100 grame carne de porc şi 0,17 euro la 100 grame păsări de curte, care, în opinia iniţiatorilor, ar reduce consumul de carne pui, carne de porc şi carne de vită cu 30%, 57% şi 67%, până în 2030. Raportat la preţurile practicate în prezent, în România, taxa ar însemna o dublare a costurilor plătite de consumatorii finali: taxa pe kilogramul de carne de vită ar fi de 22,56 lei, pentru kilogramul de porc de 17,28 lei, iar pentru un kilogram de carne de pui, de 8,16 lei!

Ţi-a plăcut articolul? Atunci distribuie-l şi către prietenii şi partenerii tăi! Îţi mulţumim!

Pin It