Parcul de la CCA - o glumă proastă. S-au pus dale ca să se planteze gazon!

Din luna martie, când au început lucrările la noul parc de lângă Centrul de Cultură şi Arte ”George Topîrceanu”,argeşenii au început să-şi facă programul şi, sperau ei, ca în serile călduroase de vară să poată ieşi să se odihnească într-un cadru plăcut. E adevărat că lucrările au demarat în trombă, mai ales că în zonă au fost aduse pe rând mai multe utilaje, unele de săpat, iar altele de nivelat. Acum, când acesta a prins contur, argeşenii spun că nu arată nici pe departe cum şi-au imaginat. ”Este ca într-un vis urât! S-a făcut atâta tam-tam pentru parcul acesta şi tocmai de aceea dezamăgirea este şi mai mare”, ne-a declarat Alin Arsene. ”E cumva o glumă, pentru că nu trebuie să ai un simţ al esteticului prea dezvoltat ca să-ţi dai seama cât e de urât”, a încheiat acesta.

 

 

”100.000 euro finanţare de la bugetul local, pentru ce?”

 

Cine a trecut prin zonă s-a întrebat de ce suprafaţa destinată parcului este atât de mică. Dacă iniţial administraţia locală a contat pe toată suprafaţa de teren care ajunge până lângă staţia de benzină, în urma unei revendicări, municipalitatea nu a mai avut la dispoziţie tot terenul pentru amenajarea parcului. Astfel, primarul Nicolae Diaconu a împărţit spaţiul destinat parcului în două, pentru a nu pierde finanţarea. Proiectul s-a făcut iniţial pentru o suprafaţă de 9.775 mp, pentru care s-au obţinut şi banii. În urma diminuării suprafaţei s-au luat aprobările legale şi diferenţa de spaţiu amenajat se va realiza în vecinătatea sălii de sport de lângă stadion. Proiectul, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, a obţinut 1,4 milioane euro. Sumele necesare acestei investiţii au fost asigurate prin Administraţia Fondului de Mediu, iar cofinanţarea locală însumează 100.000 euro. ”Nu trebuie să fii om de afaceri ca să-ţi dai cu părerea despre cheltuielile care au fost făcute cu parcul. Numai banii de la bugetul local mi se par destul de mulţi pentru investiţia făcută până în acest moment”, ne-a spus o mamă aflată ieri în parc. ”Tot ce s-a făcut e de proastă calitate. Fiind vorba şi de bani de la buget e dreptul meu să fiu nemulţumită de plantarea pomilor roşii care seamănă mai degrabă cu nişte corcoduşi. Florile sunt ieftine şi banale, chiar nu are rost să mai amintesc de replica fântânii arteziene. Mă simt ca într-o telenovelă proastă. Însă ce mă deranjează cel mai mult sunt dalele de pe alei. Sunt un adevărat pericol pentru cei mici şi o încercare pentru doamnele care poartă tocuri”. 

 

”Proiectul are toate avizele necesare”

 

Totuşi, lucrările la acest parc nu s-au terminat. Problema ar fi parcarea lăsată mult prea mică în comparaţie cu locurile din sala de spectacole. De aceea, spun surse din cadrul primăriei locale, firma care a câştigat licitaţia urmează să vină şi să remodeleze spaţiul destinat parcării autoturismelor. Alţi bani, altă distracţie. ”Nu este nicio problemă în acest sens”, ne-a declarat C-tin Teodorescu, de la biroul Investiţii din cadrul primăriei.”Personal m-am ocupat de acest proiect şi are toate avizele necesare. Cât despre bordurile pentru care se face atâta vâlvă pot să spun că aşa a fost proiectul. Fiind o finanţare de la Ministerul Mediului prima condiţie este ca spaţiul verde să fie o prioritate. Când va fi finisat, între dale va fi pus pământ şi va fi plantat gazon”, a încheiat Teodorescu. Cât despre lucrările suplimentare de refacere a parcului, nu se scoate vreo vorbă în acest moment. Vom reveni cu amănunte imediat ce oficial va exista şi confirmarea pentru reînceperea lucrărilor. 

 

Pin It